Mijn naam is Dicky Meijer en mijn bedrijf heet DHM Coaching. Sinds 2016 ben ik als coach werkzaam in de Noordoostpolder Flevoland. Ik ben psycholoog en gecertificeerd coach Repairing Balance.


Veerkracht betekent voor mij vallen en opstaan.
Fouten maken en daarvan leren.
Je hoofd stoten, herstellen en daardoor inzicht krijgen.

Waarom veerkracht?


Sinds mijn twaalfde ben ik gefascineerd door mensen die makkelijk door het leven gaan. Het lijkt wel of ze onaangenaamheden absorberen. Dit noem ik mensen die veerkrachtig of in balans zijn. Ze zijn makkelijk in de omgang. Niet snel boos te krijgen. Ze zijn niet zo snel op hun tenen getrapt. Ze kunnen bij veranderingen makkelijk schakelen. Ik zag een bepaalde zelfverzekerdheid bij deze mensen.

Mijn vraag was: Kun je dit leren?

Je begrijpt het al, ik behoorde tot de groep die geen veerkracht bezat. Ik was niet in balans. Ik wilde ook die veerkracht bezitten. Ik werd snel boos, verdrietig of angstig. Ik besloot om mijzelf te trainen, zodat ik niet meer boos en verdrietig werd. Ik besloot om niet meer overal op te reageren, me niet meer in elk gesprek te mengen en daardoor kwam ik ook minder in de problemen. Dus het leek goed te gaan. Ik dacht dat ik goed bezig was. Toen ik bij de gezinszorg werkte zeiden collega’s dat ik zo rustig was, maar dat was de buitenkant. Van binnen was ik helemaal niet rustig.

In mijn omgeving zag ik mensen kampen met psychische klachten en ik was er van overtuigd dat herstel voor een groot deel mogelijk moest zijn. Ik zag ook mensen met lichamelijke klachten die mogelijk veroorzaakt werden door stress. Zelf kreeg ik ook pijnklachten, waar ik na jaren zoeken naar een oplossing, pas van af kwam. Ik kreeg het verlangen om te onderzoeken of het mogelijk is om lichamelijke klachten te verhelpen door het verminderen van stress. Jaren gingen voorbij. Na een ingrijpende gebeurtenis besloot ik te stoppen met mijn werk bij de gezinszorg om te gaan studeren. Aangezien ik als kind al interesse had in de psyche van de mens, besloot ik psychologie te studeren. Na mijn studie kwam ik in aanraking met Berry Rijkers die de coachingsmethode Repairing Balance heeft ontwikkeld. Dankzij deze methode weet ik dat veerkracht inderdaad iets is dat je kunt ontwikkelen, ook op latere leeftijd.

Wat de coaching mij bijvoorbeeld heeft gebracht is dat ik het voor het coachingstraject heel moeilijk vond om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Nu, sinds een paar jaar, geef ik lezingen en workshops, waarbij ik met rust en vertrouwen mijn verhaal kan vertellen. Dit was daarvoor ondenkbaar.

Naast mijn bedrijf ben ik vrijwilliger bij Mind Naasten Centraal (MNC) de belangenvereniging voor naasten van mensen met een psychiatrische probleem en/of verslaving.

Ook geef ik voor MNC voorlichting aan hulpverleners, docenten en andere belangstellenden. Wil je hierover meer weten, neem contact met me op: dicky@dhmcoaching.nl of info@naastencentraal.nl

Dicky Meijer Kopp Kov therapeut Repairing Balance coach psycholoog