Repairing balance - terug in balans

Repairing Balance

Repairing Balance gaat ervan uit dat iedereen in staat is in balans te komen, want balans is bij mensen van nature aanwezig. Onbalans ontstaat doordat positieve gevoelens minder goed zijn ontwikkeld dan negatieve. De methode is geschikt voor mensen met burn-out, depressieve klachten, angst en paniekklachten, stressklachten en onbegrepen lichamelijkeklachten. En voor mensen die moeite hebben om verbinding te maken met anderen of voor mensen die verder willen komen in het leven en niet weten hoe.

Repairing Balance is ontstaan omdat Berry Rijkers (volwassen KOPP), de ontwikkelaar van de methode, zelf over zijn grenzen ging. Hij kreeg daardoor klachten van angst en depressiviteit. Hij besloot op zoek te gaan naar de route naar angst, want als hij zou weten hoe hij in die angst terecht was gekomen, dan zou hij er ook weer uit kunnen komen. Het is hem gelukt de route te vinden en uit de angst te komen. Hierdoor heeft hij de methode Repairing Balance kunnen ontwikkelen. Met deze methode heeft hij al honderden mensen tot grote tevredenheid gecoacht.

Wanneer je niet geleerd hebt te luisteren naar je signalen of als je geleerd hebt om je signalen te negeren, dan ga je over je eigen grenzen heen en dat kan allerlei klachten geven. Repairing Balance leert je stil te staan en vragen te stellen. Wat is er gebeurd? Wat was de aanleiding? Wat werd er bedoeld? Door het vragen stellen krijg je inzicht en als er eenmaal inzicht is, dan komt er op een gegeven moment bewustzijn en als er voldoende bewustzijn is, kan ook de juiste beweging gemaakt worden. Je leert naar je signalen te luisteren en leert daardoor grenzen te stellen.

De methode Repairing Balance maakt gebruik van zelfontwikkelde en gepatenteerde modellen en een stappenplan. Eén van die modellen, De Gevoelsbeweging, met twaalf positieve en twaalf negatieve gevoelens, staat centraal in deze methode. Daarnaast gebruiken we de Repairing Balance meting, een vragenlijst, die we meerdere keren tijdens het coachingstraject afnemen. In de meting kunnen we zien waar de onbalans is ontstaan en wat je kunt doen om balans te verkrijgen.

Hieronder een link naar de podcast over de methode Repairing Balance:

Dipcast de podcast van Repairing Balance