Emoties reguleren

Emoties zijn waardevol maar kunnen ons ook flink in de weg zitten. Sommigen van ons hebben dusdanig last van hun emoties dat ze hieronder gebukt gaan. Dat is voor de persoon zelf erg vervelend, maar ook voor de naasten kan het erg moeilijk zijn om hiermee om te gaan.

Marjolein Meijen-Visser (ervaringsdeskundige) en Dicky Meijer delen hun ervaringen op de Psysalonavond van 24 juni. Voor jou als naaste of belangstellende is er daarnaast ook ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen.

Gratis online bijeenkomst.

Graag vooraf aanmelden, je ontvangt dan een link om deel te nemen.

Aanmelden bij Carrefour:

telefonisch 0527 630000

email mantelzorg@carrefour.nu

Meer informatie: klik hier

De bijeenkomst wordt georganiseerd door: Kwintes, Labyrint In Perspectief, Ypsilon, Carrefour en GGz Centraal

Webinar emoties reguleren met Repairing Balance

Gevoelens en emoties zijn belangrijk en nuttig, maar negatieve gevoelens en emoties kunnen ons uit balans halen. Wat je zelf kunt doen om emotioneel in balans te komen, is het onderwerp van deze middag. Dicky Meijer (psycholoog, therapeut en ervaringsdeskundige) vertelt over haar eigen ervaringen en over Repairing Balance, de methode die zij gebruikt om in balans te komen en waarmee zij werkt in haar praktijk.

Tijdens de webinar gaan we onder andere dieper in op hoe je terecht komt in gevoelens van depressiviteit, angst en paniek en hoe je er weer uit kunt komen. Er is ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen (chat).

De​ webinar wordt gegeven in samenwerking met de Veerkracht Centrale. De Veerkracht Centrale is een online platform voor en door mensen met ervaringsdeskundigheid. Het is een plek voor gezelligheid, kennis en steun. Klik hier voor het webinar!

DHM coaching en corona

DHM Coaching volgt de richtlijnen van het RIVM.
Wij beschikken over een ruime praktijkruimte waar de 1,5-meter richtlijn goed nageleefd kan worden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een telefonische- of videosessie te houden.

Meer informatie over KOPP

Zoek je meer informatie over KOPP, kijk dan bijvoorbeeld op de website www.kopp-kind.nl

Het doel van deze website is om informatie uit te wisselen, elkaar herkenning te kunnen geven, alsmede inzicht te verkrijgen in de gevolgen van het opgroeien en leven met een psychisch zieke ouder(s).

Meer bekendheid CPTSS

Veel volwassen met een KOPP en/of KOV achtergrond hebben complexe posttraumatische stressstoornis (CPTSS). Dit wordt niet benoemd in de DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).

Gabrielle Jansen van Decreases Innocence zet zich in om CPTSS meer bekendheid te geven.

Lees bijvoorbeeld de reacties van deskundigen op haar website.

Archief

Lees hier onder de oudere nieuws-items.


Psysalon Emmeloord

Een avond voor naasten van mensen met psychische problemen en/of verslaving.

Donderdagavond 31 oktober 2019 word ik geïnterviewd door Stefan van ‘t Ende van Amethist verslavingszorg. Het onderwerp is family empowerment, hoe blijf je zelf staande als je naaste psychische problemen heeft en/of verslaafd is.

Adres: Bouwerskamp 14 Emmeloord

Tijd: 19.30 – 21.30

Inloopspreekuur: In balans komen na depressiviteit/burn-out

Een inloopspreekuur voor mensen die na een depressie of burn-out weer in balans willen komen door Dicky Meijer.

Dicky Meijer, psycholoog en gecertificeerd coach Repairing Balance, is gespecialiseerd in coachen van volwassen KOPP (Kinderen van ouders met psychiatrische problemen) en volwassen KOV (kinderen van ouders met verslaving). Dicky is gespecialiseerd in KOPP en KOV omdat ze zelf een vergelijkbaar verleden heeft gehad. Dat helpt haar om zich goed in mensen met een KOPP en KOV verleden te verplaatsen.

Volwassenen die als kind zijn opgegroeid met een ouder met psychiatrische problemen (KOPP) en/of ouders met een verslaving (KOV) hebben veel kans om zelf ook psychische problemen te krijgen zoals depressiviteit, burn-out of angst- en paniek klachten of zelf verslaafd te raken.

Dicky werkt met de methode Repairing Balance van Berry Rijkers zelf volwassen KOPP.

Wil je meer weten over deze methode of heb je behoefte aan een gesprek hierover dan ben je welkom op het spreekuur Dicky’s spreekuur. Het spreekuur wordt gehouden op donderdagmiddag 24 oktober, 7 en 21 november en op 12 december van 14.00 uur tot 16.00 uur in de bibliotheek aan het Harmen Visserplein 5 in Emmeloord.


Wie luistert er naar mijn verhaal……..?

Gespreksgroep voor mensen, die opgegroeid zijn in een gezin met een psychisch/psychiatrisch zieke of verslaafde ouder.

Opgroeien in een gezin met een psychisch zieke of verslaafde ouder kan heel zwaar zijn. Mogelijk heeft u als jong kind als vanzelfsprekend de zorg voor uw ouder op uw schouders genomen. Als volwassene kan u nog steeds hinder hebben van de onvoorspelbaarheid van uw ouder en u constant verantwoordelijk voelen. Met wie kunt u zulke ervaringen delen? Vanuit de stichting Labyrinth in Perspectief ( een organisatie voor familie en naasten van mensen met psychische, psychiatrische problemen: Labyrinth-in-perspectief.nl) wordt er in Emmeloord een gespreksgroep georganiseerd voor volwassenen, die opgegroeid zijn in een gezin met een psychisch/psychiatrisch zieke of verslaafde ouder.

Deze gespreksgroep is bedoeld om ervaringen uit te wisselen. De uitwisseling kan voor steun, herkenning en opluchting zorgen. In de groep kunnen verschillende thema’s aan de orde komen: hoe het vroeger was en hoe het nu is, de zorg voor jezelf, hoe je trouw kunt zijn aan jezelf in het zorgen voor de ouder, of het niet meer kunnen zorgen voor de ouder.

De groep wordt begeleid door twee professionele én ervaringsdeskundige begeleidsters.

Praktische informatie:

De gespreksgroep bestaat uit een serie van zes bijeenkomsten met een vaste groep mensen.

Een of twee donderdagavonden per maand in 2019 en 2020 komt de gespreksgroep bij elkaar in Emmeloord, de eerste data zijn alvast:

21 november 19.30-21.30

12 december 19.30- 21.30

Deelname is gratis.

Voor verder informatie, vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met:

Dicky Meijer, info@dhmcoaching.nl